Návrat na hlavní stránku
dvanáct dvanáct dvanáct
příští slezina: 6. 6. výjezdní

Zápis z jedenácté Svatojanské  degustace u Jurků (25.–26.6.2016)

Účastníci: domácí Jurkovi (Eva, Vlastík, přítulná kočka Miška, která převzala Ferdovy tulicí aktivity a oblíbila si Helenku), žádná cédéčka, pěšáci Helenka, Pochmani a napůl Ištván (do Komárova), motodegustátoři Fous, Vokáči a napůl Ištván (z Komárova).

V podstatě jsme se sešli na hřišti u piva, to abychom srovnávací analýzou mohli ocenit kvality Brdskýho bahna.

Vzorek č. 1

Vlastíkova soudková slivovice, původně nesoutěžní nultý vzorek přečíslovaný v průběhu večera, abychom dosáhli kýženého celkového počtu vzorků. Jemná, voňavá, padesátiprocentní.

Vzorek č. 2

Vlastíkovo domácí víno šumivé, višňové, sladkokyselé.

Vzorek č. 3

Helenčina pozůstalostní meruňkovice (po otci, původně Petrofovice 2014).

Vzorek č. 4

Helenčin svatební vzorek – pozůstatek z pečení koláčků s Jaruškou K., rum s rozinkami zachráněný před Ištvánem. Rozinky bylo lze získat se zapojením dekantace. Ištván si osvěžil všechny významy a postupy dekantace.

Vzorek č. 5

Vlastíkovo polotmavý Brdský bahno zvaný též polosvětlý či šedý, na počest Řezáka nakonec označený jako „Řezák“, obsah alkoholu neznámej, leč dobrý.

Pro puristy ještě jednou:

Vlastíkovo polotmavé Brdské bahno zvané též polosvětlé či šedé, na počest Řezáka nakonec označené jako „Řezák“, obsah alkoholu neznámý, leč dobré.

Vzorek č. 6

Láďův zbyteček meruňkovice z Dolňácka, kterou se prý na 47. stezce na Slovensku opili Šéfík s DuPavlíkem. Láďa pravil, že Šéfík s Berouskem. Kdo ví, opili se tam všichni tři i mnozí další.

Vzorek č. 7

Láďova meruňkovice St Istvan z Maďarska, možná o něco mladší než výše uvedená.

Vzorek č. 8

Hanina skvělá griotka doručená Álou a doplněná neméně skvělými višničkami . . .  Trať Šebestová?

Vzorek č. 9

Podle láhve brom (debata o halogenech, Mendělejevově periodické tabulce prvků a mnemotechnických pomůckách, mimochodem asi jsme zapomněli na Laciné Ceny Prasat Nedovolily Prométheovi Smést Europu GdTby chaly Horoucí Erotickou Tmou Ybišku Lučního . . .).

Ale jinak Vlastíkův černý rybíz, lahodný.

Vzorek č. 10

Další Láďova meruňka (Petrofovice).

Vzorek č. 11 (při němž právě došlo k přečíslování vzorků)

Vlastíkovy Kačenčiny kdouličky, komentář o kvalitě zbytečný.

Vzorek č. 12

Červené višně, griotte Vlastík-Kačenka (dvoufázové, vyráběné ve dvou etapách dvěma osobami, tedy naprosto nenapodobitelné – ale prý to zopakují).

Závěr

Všichni účastníci doufají, že Řezákova záda se již vyřádila a příště nebude degustace tak jednostranně zaměřená (jablka jsou jablka a šípky jsou šípky). A navíc na příští (jubilejní - dvanáctou) degustaci chystá Vlastík překvápko!

Vzkaz pro Vlastíka od pěšáků: Piva jsme vypili ještě vychlazená na vrcholové kótě Dražovky, mňam.

Jindra